Sunday, May 22, 2005

Festival Bunga Mawar

jumat malem kita begadang beduaan, jadi ajah kita tidur abis sholat subuh, kebetulan juga subuhnya di sini dah jam 2.50, dari kemaren" udah lebih sering sholat duluw baru tidur daripada sholatnya udah ngeliat matahari ketawa gede bangedh;p...sabtunya udah pasti kan tuh bangun tengah siang bolong, abis masak dan makan beduaan, kita muter" di sekitar rumah ajah, mulei beli-beli dikit buwat oleh-oleh, padahal pulangnya masi lama yak...tapi berasanya udah kaya mo pulang minggu depan ajeh;p...

minggunya, kita donlot" in lagu sampe siang, abis itu kita berdua pergi ke yono park (taman deket rumah kita), lagi ada bara festival (festival bunga mawar), selaen nontonin bunga mawar ada juga bazaar" jual makanan, maenan, ama baju"...jadi rame banged deh tuh taman...




yaaah inilah laporan pandangan mata dari festival mawarnyah, sebenernya masi banyak bunganya yang belun kefoto, karenah jajanan lebih menarik daripada bunga menurut gw;p, jadi kita ngiter dan lama nongkrongnya di tempat jajan ajah...menjelang sore kita pulang ngebudh ke rumah, soalnya gerimis, daripada keburu ujan deres...lagih gag mood buwat ujan-ujanan soalnyah...untungnya dari yono park ke rumah jalanannya turun terussh jadi tinggal gelinding ajah, gag musti ngencengin betis kaya pas mo brangkatnyah....:D

15 comments:

keluarganugraha said...

cantik-cantik bunganya...

gw nih skarang lagi mikir mo nanem bunga mawar... ribet gag yah... dan aku gag suka durinya.. ada yang gag berduri gag yah... *seolah-olah elo tuh pakar bunga mawar gituw loh makanya gw tanya-tanya... hehhe...*

astri
http://keluarganugraha.net

miaridho said...

jujur niy yah mbak, gw liat taneman bunga mawar lengkap (dari mulei kembang ampe puunnyah) baru kemaren ituh;p...taunya paling dikasih bunga yg dibeliin di toko bunga...kata ibu" yg gayanya kaya pakar mawar (pas gw lagi di festival itu), gag ribed ngurusnya, cuman kalo gw belun ada panggilan jiwa buwat begaol ama taneman:D...makanya begitu diajak liat festival taneman, yang gw tanya ama laki gw ada jualan makanan gag yah:p...

Rockerz said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a kerja dari rumah site. It pretty much covers kerja dari rumah related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Anonymous said...

thanks for the info

Karl Hiunzm said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a work at home online site. It pretty much covers work at home online related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hi, I like to read blog to get information and knowledge. I visit almost 20 blogs everyday. Your blog is among the best today. Keep up the good work!

I have a work from home opportunity site. It pretty much covers work from home opportunity related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Jeego said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang kerja dari rumah di sini.

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Karl Hiunzm said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)