Monday, February 28, 2005

Gateau Coklat Stroberi

Musim dingin begini emang poool buat makan" kue yg manis plus teh anget, bosenn juga kaan kalo ngegoreng pisang ajah....lagian pisang di sini pisang ambon gak begitu pas buat pisang goreng...ya udah sore setelah beres beraktivitas bersama bis dan spedah, sbelom nyampe rumah mampir dulu di supermarket, nyari" barang diskon paan dan mo malem pasti banyak yg setengah harga...ada stroberi ama kol, gw beli aja dua"nya, yang kol gw sulap jadi tongseng...loh kok bisa? Iya ada daging kambing dikit gw aduk ajah ama kolnya ditambahin sdikit bumbu gak jelas ala gw;p jadi deh tongseng...yang stroberi gw sulap jadi gateau deeh...cuman karna krimnya sedikit dan males beli lagi, kuenya jadi keliatan mislek yaaah...minim krim ssiiih, tapi gak papalah buat dimakan sdiri kok...jadi biar wajahnya super gak jelas Insha Allah tetep abiss...gw foto aaah kuenyaaa:)

gateau coklat stroberi kerja keras gw juga, lebih rusuh lagii kaaan? abisan napsu gw beli stroberi diskon alias dah mo expired, kalo dibikin puding kurang pooll musim dingin begini...tapi kalo disulap jadi cake ditemenin teh anget, kaaan lumayan jugaaa...yah segini ajah dulu penampakannya...mudah"an semakin lama semakin cantik kue" gw:p...ow iyah kalo mo tau proses jempalitan gw di dapur bisa liat yang ini lowhh...

15 comments:

BundaZidan&Syifa said...

cantik ah Mi.. rajin nyobain resep aja ntar juga jago :)

Rockerz said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a kerja dari rumah site. It pretty much covers kerja dari rumah related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Karl Hiunzm said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a work at home idea site. It pretty much covers work at home idea related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Khairul Nizam Zainon said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a work at home online site. It pretty much covers work at home online related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Jeego said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Jeego said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang kerja dari rumah di sini.

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)

Rockerz said...

Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Karl Hiunzm said...

Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)